Дністер улюблене місце відпочинку

Відпочинок на річці Дністер був і є популярним.

Річка Дністер в Україні третя, а в Європі дев’ята за довжиною. Вона простягається на південному заході нашої країни, а також частково на кордоні з Молдовою та утворює Дністровський лиман, коли впадає у Чорне море. Одне з найкрасивіших місць, що внесено у 2007 році до списку природних див України — Дністровський каньйон, який простягається на 250 км. від міста Галич до Хотину і є у Європі найдовшим. Туризм у Дністровському каньйоні процвітав і раніше, ще до Другої світової війни, коли місто Заліщики було територією Польської республіки. Внаслідок того, що місто з різних сторін облягають високі схили каньйону річки Дністер, в ньому панує зовсім відмінний від сусідніх Поділля та Покуття субтропічний мікроклімат, тому тут весна приходить набагато раніше, а в літній час спекотно і практично немає опадів. Заліщики, як і в довоєнні часи, являються популярним туристичним осередком в межах Дністровського каньйону. 

Ексурсійні тури Заліщики

Сплав по Дністровському каньйоні

Сьогодні річка Дністер стає все більш популярним місцем для туристів, швидше всього розвивається таке туристичне направлення — сплав по Дністру. Ми розробили багато водних маршрутів для наших клієнтів. Сплави можна розпочинати з Галича. Та найкращі краєвиди розпочинаються вже від Нижнева. Та більшість сплавних туристичних маршрутів стартують з Незвиська, Устечка, Заліщик. Всі вони пролягають через Дністровський каньйон до Заліщиків, а деякі далі до Хотина. Крім сплавів Дністром туристів приваблюють природні та рукотворні об’єкти — різноманітні красиві схили каньйону можна побачити, не виходячи із байдарки чи каяка, а чисельні водоспади, реліктові ліси, поселення сірих чапель, гроти відлюдників, сховища воїнів УПА, місцевість на яких були поселення трипільців, залишки фортець та замків легко відвідати під час водної подорожі на каяках, катамаранах, байдарках, плотах.

Поділіться з друзями. Дякуємо!

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на linkedin
LinkedIn
Поділитися на whatsapp
WhatsApp
Поділитися на telegram
Telegram

Дністер завжди був є і буде нашим найулюбленішим місцем відпочинку. Я та мої друзі народились та виросли на берегах цієї прекрасної річки. Сьогодні ми не не тільки живемо туризмом, але і організовуємо відпочинок як туристичне агентство.

Сторінка Фейсбук